Reykjavik på Island er stemt fram til beste feriedestinasjon i julen 2010

reykjavik-Island99Islands hovedstad Reykjavik har blitt stemt fram som den beste juleferie-destinasjonen i 2010, ifølge CNNs reiseside, CNNGO.

Reykjavik ble rangert som nummer én, og slo sterke konkurrenter fra noen av verdens mest utrolige destinasjoner. På listen var blant annet Nürnberg i Tyskland, Pogost i Hviterussland; Salzburg i Østerrike og Sydney i Australia.

Jul i Reykjavik gir mange magiske øyeblikk med sine egne tradisjoner og skikker. Hvorfor ikke kjøpe unike julegaver i Reykjavik sentrum eller besøke den sjarmerende julelandsbyen i Hafnarfjordur? Besøk museer med juleutstillinger og utforsk vinterlandskapet.

Kvelden før julaften fylles Reykjavik av spenning. 23. desember er tradisjonelt kjent som Torlaksmesse eller tollesmesse. Denne dagen feires ved at man deltar på mange festligheter, drikker gløgg, handler de siste julegavene og fester på ulike kafeer og barer i Reykjavik sentrum. Du kan også prøve den tradisjonelle retten med storskate, hvis du er klar for en utfordring.

På julaften og første juledag kan du nyte tradisjonell islandsk julemiddag på noen av Reykjaviks beste restauranter, og prøve delikatesser som hangikjöt (røyket lam servert med poteter, grønnsaker og hvit saus) eller rjupa (Islandsk rype).

For barn har Island 13 nisser, eller julenisser, som bringer godteri til julefester. De er i byen fra 12. desember.

For å finne ut mer om Island som en juleferiedestinasjon, besøk www.inspiredbyiceland.com.

,

Legg igjen en kommentar