Landslagsuttak til ungdommens Tour de France

Tour de l'AvenirSeks ryttere er tatt ut til Tour de l’Avenir som arrangeres 23-30. august. Rittet defineres av mange som «ungdomens Tour de France», og består av både tøffe fjell og mer lettkuperte etapper.
-Dette er et lag som er satt sammen med tanke på sammenlagtresultat og etapperesultat. Gledelig nok har vi for tiden rekordmange U23 ryttere på et høyt nivå, noe som har gjort uttaket ekstra krevende. Vi mener disse 6 rytterne sammen har best forutsetninger for nå våre målsetninger i Frankrike, sier landslagssjef Stig Kristiansen.

-Vi har tre ryttere som har potensiale for å hevde seg sammenlagt. Svendsen ble som kjent nummer fem her i fjor, mens Eiking og Lunke viste solide klatreferdigheter i Aosta så sent som i juli. Dette er også typer som ikke nøler med å hjelpe den som måtte ligge best an til toppresultater, fortsetter Kristiansen.

-Våre sammenlagthåp får følge av tre ryttere med ulike spissferdigheter vi tror vil komme til nytte i årets utgave av Tour de l’Avenir. Bystrøm debuterer som kjent som stagiaire for Katusha under Arctic Race, men kan fortsatt kjøre U23 for landslaget ut året. Han er etter hvert en erfaren rytter og en soleklar kaptein som vil få sine muligheter på enkelte etapper. Fridjof Røinås gjorde sine saker svært godt under EM og Aosta tidligere i sommer. Sammen med Kristoffer Skjerping som ble nummer to i Flandern Rundt i april er Røinås en rytter som kan skape etapperesultater og samtidig hjelpe våre sammenlagthåp i fjellene, forteller Kristiansen.

-En annen rytter som har vært sterkt inne i bildet er Daniel Hoelgaard. Etter å ha analysert årets profil i l’Avenir har vi sammen med Daniel kommet frem til at hans løpsprogram med Etixx passer bedre for hans videre utvikling, avslutter landslagssjefen.

Følgende utøvere er tatt ut:

Oskar Svendsen, Lillehammer CK/Team Joker-Giant

Sven Erik Bystrøm, Stavanger SK/Team Katusha

Fridtjof Røinås, Grimstad SK/Sparebanken Sør

Odd Christian Eiking, Bergen CK/Team Joker Giant

Sindre Lunke, TVK/Sparebanken Sør

Kristoffer Skjerping, SK Sotra/Team Joker-Giant

PS: Alle bildene som ligger på vår presseside er til fri bruk.

Alle bildene som ligger på vår presseside er til fri bruk. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

NCFs arbeid skal bygge på det samme verdifundament som Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) bygger på.
Idrettens formål er i NIFs lov utttrykt slik (utdrag):- Arbeide for at alle mennesker gis mulighet til å utøve idrett ut fra sine ønsker og behov.- Være en positiv verdiskaper for individ og samfunn og dermed styrke sin posisjon som folkebevegelse og drivkraft i samfunnet.

NCFs formål er å lede norsk sykkelsport og arbeide for å utvikle egen aktivitet, organisasjon, økonomi og ansatte, slik at forbundet imøtekommer de krav og utfordringer som våre klubber, medlemmer, norsk idrett og internasjonal idrett stiller, samt å representere sykkelsporten internasjonalt.

Pressekontakt
Stig Kristiansen
Landslagssjef Landevei
stig.kristiansen@sykling.no
92408200